ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Το παιδί δεν είναι μια μικρογραφία του ενήλικα.

Κατά την διάρκεια της παιδικής ηλικίας το ανοσοποιητικό και το νευρικό σύστημα είναι σε φυσιολογική ωρίμανση.

Σε αυτή την ευαίσθητη φάση ανάπτυξης οι βιολογικοί μηχανισμοί ελέγχου της φλεγμονής, που συντονίζονται από το ανοσοποιητικό σύστημα, δεν έχουν ολοκληρωθεί πλήρως.

Η φυσιολογική ανοσολογική ανεπάρκεια στην παιδική ηλικία, που σχετίζεται επίσης με ειδικές διατροφικές ανεπάρκειες, μπορεί να εξελιχθεί σε παιδική δερματίτιδα και αυτοφλεγμονώδη σύνδρομα, που χαρακτηρίζονται από: περιοδικούς πυρετούς, κοιλιακούς ή αρθριτικούς πόνους, καταστάσεις μεταβλητής βαρύτητας χαρακτηριζόμενες από δερματικά εξανθήματα και επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις του αναπνευστικού (ΙRR).

Αυτά τα προβλήματα τείνουν να υποχωρούν αυτόματα με την ανάπτυξη του παιδιού, αλλά δεν πρέπει να υποτιμηθούν, επειδή η ωρίμανση του ανοσολογικού συστήματος πηγαίνει χέρι-χέρι με την σωστή ανάπτυξη του Νευρικού Συστήματος.

Η επαρκής πρόσληψη των σκευασμάτων που περιέχουν το δραστικό Ademidrol σε παιδιά με προδιάθεση σε αυτοφλεγμόνωδη σύνδρομα είναι απαραίτητη ώστε να διευκολυνθεί η βέλτιστη ανάκτηση των βιολογικών μηχανισμών ελέγχου της φλεγμονής, με πλήρη σεβασμό στην φυσιολογική ωρίμανση του νεύρο-ανοσολογικού συστήματος.

Η παιδική  επιδερμίδα  και το βλεννογόνο του παιδιού είναι πιο ευαίσθητα στις μολύνσεις και τα ερεθιστικά φαινόμενα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η προστατευτική λειτουργία του βλεννοδερματικού φραγμού δεν έχει ακόμη φθάσει στο μέγιστο της αποτελεσματικότητας για την αντιμετώπιση των παθογόνων, αλλεργιογόνων, φυσικών-χημικών και τραυματικών παραγόντων.

Το βλεννοδερματικό μαστοκύτταρο, φυσιολογικά εύθραυστο στην παιδική ηλικία, υπέρ–ενεργοποιείται από επιβλαβή (ακόμη και ήπια) ερεθίσματα, απελευθερώνοντας φλεγμονώδεις ουσίες (όπως η ισταμίνη) που προκαλούν πόνο, κνησμό και οίδημα. Αυτά τα συμπτώματα είναι χαρακτηριστικά στις παιδικές δερματίτιδες, φιμώσεις , κ.λ.π.

Ρυθμίζεται η υπέρ-ενεργοποίηση του βλεννοδερματικού μαστοκυττάρου μέσω της τοπικής εφαρμογής του δραστικού συστατικού Αdemidrol με σκευάσματα όπως Fimosin και Aliatop που είναι ικανά με τοπική χρήση να αυξήσουν τα ενδογενή επίπεδα του παλμιτοϋλαιθανολαμίδιο (ΡΕΑ) που ομαλοποιεί   τον  περιφερικό πόνο και κνησμό στο επίπεδο των φλεγμονωδών ιστών.